Publicaties

Oratie Eddo Evink

Horizon – spel – verhaal: contouren van een hedendaagse metafysica https://player.ou.nl/wowzaportlets/#!production/6DSoXWD .

Lesbrief Jan Patočka

De Stichting Internationale Spinozaprijs presenteert met trots de lesbrief over het leven en gedachtegoed van Jan Patočka, filosoof en activist geschreven door Eddo Evink. http://www.spinozalens.nl/lesbrieven/lesbrief_jan_patocka

Fenomenologie als houding

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het Gezelschap voor Fenomenologische Wijsbegeerte brengen Chris Bremmers, Gert-Jan van der Heiden en Peter Reynaert een boek uit in samenwerking met UPA (University Press Antwerp) met fenomenologie als onderwerp.

Fenomenologie als houding is een staalkaart van hoe fenomenologie vandaag de dag wordt beoefend. De bundel toont aan dat fenomenologie een nog steeds relevante stijl van filosoferen is in het hedendaagse filosofische discours.

Het boek bundelt een selectie van bijdragen aan studiebijeenkomsten en conferenties door leden en gastsprekers. Een aantal auteurs stelt expliciet de vraag over de specificiteit van de fenomenologische instelling. Een tweede categorie bijdragen werpt licht op specifieke onderwerpen uit de wijsgerige psychologie en ethiek aan de hand van een dergelijke fenomenologische benadering. Een derde deel is gewijd aan een fenomenologische interpretatie van hedendaagse cultuur.

Het Gezelschap voor Fenomenologische Wijsbegeerte werd opgericht in juni 2006, met als doel de beoefening van de fenomenologisch georiënteerde wijsbegeerte in het Nederlandse taalgebied te bevorderen. Fenomenologie als houding zal vanaf 30 januari te koop zijn op www.aspeditions.be.

 

FENOMENOLOGIE ALS HOUDING

Bijdragen een aan fenomenologische wijsbegeerte

FenomenologieAlsHouding

Redactie: Chris Bremmers, Gert-Jan van der Heiden, Peter Reynaert

Uitgever: UPA (Antwerp University Press)

UPA is een imprint van ASP nv (Academic & Scientific Publishers)

Prijs: € 34,95

Publicatiedatum: 30/1/2018

 

GPRC (Guaranteed Peer Reviewed Content)